Meloni Zelenszkijnek: Számíthatnak a támogatásunkra

2022. szeptember 28. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Számíthatnak az ukrán nép szabadsága melletti kitartó támogatásukra, üzente a Twitterén Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az olasz választásokon győztes jobboldali-szélsőjobboldali koalíciót vezető Giorgia Meloni. A posztfasiszta gyökerű Olasz Testvéreket vezető Meloni az ország első női miniszterelnöke lehet, róla szóló portrénak itt olvashatják.

Meloni arra reagált, hogy Zelenszkij a Twitterén is gratulált neki a győzelemhez. Jelezte, hogy nagyra értékelik Olaszország támogatását az orosz agresszióval szemben, és termékeny együttműködésre számítanak az új olasz kormánnyal is.

A korábbi nemzeti egységkormányt vezető Mario Draghi az Oroszország ellen az ukrajnai invázió miatt meghozott szankciók egyik fontos támogatója volt. Az új kormány álláspontjával kapcsolatban azonban felmerültek kétségek, mivel az Olasz Testvérekkel szövetséges Liga és Hajrá Olaszország pártok vezetői, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi többször is hangoztatták, hogy nincs értelme a keménykedésnek Moszkvával szemben. Meloni viszont erősen Putyin-ellenes, Ukrajna-párti vonalat visz, a NATO-tagság mellett is kiállt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!