A török elnök szerint Vlagyimir Putyin kész a háború befejezésére

2022. szeptember 20. – 18:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğan török elnök kijelentette, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háború befejezésére törekszik, és szerinte hamarosan „jelentős lépések” fognak bekövetkezni.

Erdoğan arról beszélt, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet múlt heti, üzbegisztáni csúcstalálkozóján „nagyon kiterjedt megbeszéléseket” folytatott az orosz elnökkel. Azt mondta, a megbeszéléseken az volt a benyomása, hogy Putyin „a lehető leghamarabb véget akar vetni” az ukrajnai inváziónak.

Recep Tayyip Erdoğan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. szeptember 16-án Szamarkandban – Fotó: Murat Kula / Anadolu Agency via AFP
Recep Tayyip Erdoğan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. szeptember 16-án Szamarkandban – Fotó: Murat Kula / Anadolu Agency via AFP

„Úgy tűnt nekem, hogy hajlandó a lehető leghamarabb véget vetni ennek. Ez volt a benyomásom, mert ahogy a dolgok most mennek, az elég problémás” – mondta Erdoğan az amerikai PBS közszolgálati csatornának adott interjújában. A török elnök hozzátette, hogy az oroszok és az ukránok hamarosan kétszáz túszt cserélnek ki, ugyanakkor további részleteket nem árult el arról, hogy kik lennének a fogolycsere résztvevői.

Erdoğan az interjúban arról is beszélt, hogy szerint az Oroszország által megszállt területeket vissza kell adni Ukrajnának, beleértve a 2014-ben annektált Krímet is.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!