Robert Lewandowski ukrán nemzeti színű karszalagban fog játszani a katari vb-n

2022. szeptember 20. – 20:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A lengyel futballválogatott csapatkapitánya, Robert Lewandowski ukrán nemzeti színű, kék-sárga karszalagot fog viselni a november 20-án kezdődő katari világbajnokság mérkőzésein. A csapatkapitányi karszalagot az aranylabdás Andrij Sevcsenko, az ukrán válogatott volt szövetségi kapitánya adta át a Barcelona csatárának a lengyel válogatott edzőtáborában. „Ukrajna színeit fogom viselni a katari világbajnokságon” – ígérte meg Lewandowski.

„Játékosként és emberként is támogatom a békét, és fontosnak tartom ezeket a szimbolikus gesztusokat. A novemberi világbajnokságon viselni fogom Sevcsenko karszalagját, emlékeztetőül arra, hogy az ukrán nép nincs egyedül, és a gondolataink továbbra is velük vannak” – mondta.

A korábbi ukrán válogatott csatárnak is volt néhány elismerő szava Lewandowskihoz. „Szeretném megköszönni Robert Lewandowskinak ezt a szolidaritást és minden munkáját, amit a hazámért tesz” – mondta Sevcsenko.

Lewandowski volt az egyik első élsportoló, aki rögtön kiállt Ukrajna mellett, miután Oroszország megtámadta őket. A lengyel csatár már tavasszal, a Bayern München játékosaként is játszott néhány alkalommal kék-sárga csapatkapitányi karszalagban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!