Egy orosz nyomozás szerint részeg katonák és FSZB-sek ugrottak egymásnak Herszonban

2022. augusztus 31. – 17:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról az elmúlt napokban többször is írtunk már, Herszon környékén meglehetősen képlékeny a helyzet, egészen eddig azonban elsősorban az ukránok által indított offenzívával, illetve ennek áldozataival kapcsolatban voltak kérdőjelek a térségben. Most viszont a Telegraph egy egészen zavarba ejtő történetről számolt be Herszonból, ahol két orosz titkosszolga is meghalt, de nem ukránok lőtték le őket, hanem napközben piáló orosz katonák.

A sztori részletei egy Moszkvában lefolytatott vizsgálatból derültek ki, amelyet két nyugati hírszerző és a Yahoo! News is látott. A június 19-én történt incidens akkor kezdődött, amikor négy FSZB-s besétált a herszoni Food Fuel kávézóba, ahol éppen két orosz katona ivott. A titkosszolgák természetesen szóvá tették, hogy a katonák egyenruhában piálnak, aminek az lett a vége, hogy egyikük elővette a pisztolyát és a padlóba lőtt vele. Az egyik titkosszolga megpróbálta elvenni tőle a fegyvert, mire a másik katona rálőtt a gépkarabélyával, két másik FSZB-s pedig viszonozta a tüzet.

A lövöldözés végén a pisztolyt rántó katona, illetve két titkosszolga meghalt, a másik katonát, illetve még egy FSZB-st kórházba kellett szállítani, egy társuk pedig elmenekült a helyszínről. Az eset azért is érdekes, mert Herszonból korábban is érkeztek már olyan beszámolók, melyek szerint mélyponton van az orosz katonák morálja és fegyelme. Az ott élők szerint a katonák gyakran isznak nappal, agresszívak és veszélyesek, és olyan vádak is érkeztek, hogy lopnak és erőszakoskodnak.

Azt természetesen itt sem lehet független forrásból ellenőrizni, hogy az incidens így, ebben a formájában megtörtént-e, ám az biztos, hogy a Yahoo a saját cikkéhez csatolta a nyomozati anyag másolatát, amiben valóban ez a sztori szerepel.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!