Az oroszok azt állítják, elfoglalták Ukrajna második legnagyobb erőművét

2022. július 27. – 15:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Állításuk szerint az oroszok elfoglalták Ukrajna második legnagyobb erőművét a Donyeck megyei Vuhlehirszknél, írja a Sky News. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a brit hírszerzés szerint az oroszok előrenyomultak az erőmű környékén, azonban Kijev egyelőre nem erősítette meg az erőmű elfoglalását, szerintük ugyanis az ukrán csapatok tovább harcolnak ott is az oroszokkal.

Ha az oroszok valóban elfoglalták az erőművet, az stratégiai fontosságú előrelépés lenne több mint három hét után a megszálló csapatok részéről. Liszicsanszk elfoglalása, és így Luhanszk megye teljes bevétele után ugyanis eddig nem tudtak érdemben előrébb jutni Donyeck megyében.

A Sky arról is ír, hogy több nem hitelesített felvétel is terjed a közösségi platformokon arról, ahogyan a Wagner katonai magáncég zsoldosai pózolnak a vuhlehirszki erőmű előtt. Az egyik Wagner-harcos még az óráját is megmutatta a kamerának, amin a július 26-i dátum szerepelt, 10:01-es moszkvai idővel.

Rácz András Oroszország-szakértő korábban a Telexnek arról beszélt, hogy a Wagner-csoport harcosainak bevetése súlyos veszteségekre utalhat az orosz haderőnél. Ugyanis míg korábban jellemzően könnyű gyalogságként vagy különleges alakulatokként vetették be a magáncég zsoldosait, most már bonyolult haditechnikai eszközöket is igénylő harci bevetéseket folytatnak az oroszok velük.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!