A csecsen elnök mélyen egyetért Orbánnal

2022. július 27. – 21:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ramzan Kadirov, az Oroszországhoz tartozó tagköztársaság, Csecsenföld elnöke imád a közösségi médiában a háborúról beszélni, háborús díszletek között pózolni, és az Ukrajnában harcoló csecseneket a világ legkeményebb katonáiként beállítani (néha eléggé kilóg a lóláb a költői túlzások miatt, ezért a csecsenekre az interneten sokan a gúnyos „Tiktok-alakulat” néven hivatkoznak). Most éppen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Telegram-csatornáján Orbán Viktor tusványosi beszédét dicsérte, sőt, fel is tett belőle egy részletet orosz hangalámondással.

Kadirovnak az orosz köztévé propagandistáihoz hasonlóan az a részlet tetszett nagyon, amikor Orbán arról beszélt, hogy Ukrajna megtámadása voltaképpen csak annak a következménye, hogy az oroszok tárgyalni akartak a „biztonsági igényeikről”, de a nyugati hatalmak erre nem voltak hajlandók, és ezért most kénytelenek fegyverrel érvényt szerezni ezeknek az igényeknek (hogy ez miért nem stimmel, azt itt írtuk meg bővebben).

Kadirov azt írja, teljesen egyetért Orbánnal, aki „informatív és józan” elemzést adott a helyzetről, de nyugaton ezt úgyse fogják meghallani.

(Azonnali)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!