Közel négyszáz rendőr és katona volt az uvaldei lövöldözés helyszínén, mielőtt beavatkoztak

2022. július 17. – 22:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 400 rendőr és katona volt az Uvaldei iskolai lövöldözés helyszínén, amikor javában gyilkolta még a gyerekeket az épületbe behatoló fegyveres – írja az NPR. A most nyilvánosságra kerülő 80 oldalas jelentés szerint „rendszerszintű hibák” álltak amögött, hogy a hatóságok több mint egy óráig nem avatkoztak be a 21 halálos áldozatot követelő mészárlásba.

A Texas állambeli Uvaldében egy iskolában május 24-én kezdett el lövöldözni egy 18 éves fiú. A hatóságokat azonnal értesítették és néhány percen belül ki is értek az első rendőrök, azonban nem avatkoztak közbe a gyilkolászásba. Idővel komolyan felfegyverzett katonák is kiértek a helyszínre, a behatolás kezdetekor már 150 határőr és 91 állami rendőr is az iskola előtt tartózkodott.

Nemrég került ki az iskola egyik biztonsági kamerájának 80 perces videója, ami rámutat a hatóságok határozatlanságára és döntésképtelenségére. A fegyveresek tétlensége annyira nyilvánvaló volt, hogy egy anya a rendőrökön áttörve mentette ki a gyerekeit az iskolaépületből.

Az uvaldei lövöldözés után sokan követelték az amerikai fegyvertartási törvények szigorítását. Június 25-én végül Joe Biden alá is írt egy szigorító törvényt, de összességében az új szabályozás sem korlátozza jelentősen a legtöbb államban teljesen liberális fegyvertartást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!