Egy anya a rendőrökön áttörve mentette ki gyerekeit a texasi iskolából a mészárlás alatt

2022. június 4. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Angeli Gomez uvaldei anyuka a munkahelyéről rohant vissza az iskolához, ahol a 19 éves Salvador Ramos 19 kisgyereket és 2 felnőttet ölt meg május 24-én. Gomez a rendőrökön áttörve hatolt be az épületbe, miközben a lövöldöző még bent tartózkodott, és mind a két fiát kihozta onnan. Gomez a CBS Newsnak nyilatkozott.

Elmondása szerint reggel még részt vett a gyerekei ballagási ünnepségén, majd visszament dolgozni a munkahelyére. Tíz perccel később az anyja hívta, hogy valaki lövöldözni kezdett az iskolában, Gomez pedig azonnal autóba ült és az iskolához hajtott.

Az iskola előtt akkor már gyülekeztek a rendőrök, és az épületből hallatszottak a lövések hangjai is. Amikor kiszállt az autóból,

a szövetségi rendőrök rögtön feltartoztatták és megbilincselték, mert szerintük olyan helyen parkolt le, ahol nem lett volna szabad, és nem volt együttműködő.

Gomez elmondása szerint közelebb állt meg az iskolához, mint ahol a rendőrök és a mesterlövészek várakoztak. A nő azt kiabálta, ha nem akarják, hogy bemenjen, akkor le kell tartóztatniuk, mert látja, hogy senki nincs bent, ő pedig be fog menni a gyerekeiért. Végül a texasi rendőrök kérésére a szövetségiek levették a kezéről a bilincset, ő pedig azonnal elkezdett rohanni az épület felé.

Átugrott a kerítésen és bejutott az iskolába, először az egyik fia osztályához rohant, majd amikor megbizonyosodott róla, hogy biztonságban van, elrohant vele a másik fia osztálya felé. A másik fia tanterménél nem akarta beengedni a tanár, de végül oda is bejutott, megragadta a gyerekét és futottak.

Közben több rendőr is megpróbálta feltartóztatni, de nem sikerült nekik, ő pedig azt kiabálta nekik: ha már szart se csinálnak, legalább adjanak neki egy golyóálló mellényt, vagy hagyják békén, hadd mentse meg a fiait.

Gomez elmondása szerint amíg bent volt, végig hallotta a lövéseket, be tudta azonosítani, hogy nagyjából hol lehet a lövöldöző, de arrafelé egy rendőrt se látott. Szerinte a rendőrök nagyobb energiát fordítottak arra, hogy az iskola előtt összegyűlt szülőket és helyieket kint tartsák, mint arra, hogy elfogják a merénylőt.

Több beszámoló szerint is az utcán összegyűlő szülők könyörögtek a rendőröknek, hogy menjenek már be az iskolába, később pedig a texasi közbiztonsági hatóság igazgatója is elismerte, hogy miután a rendőrség kiérkezett az iskolához, még negyven perc telt el, mire be is mentek az osztályterembe, ahol a lövöldöző elbarikádozta magát.

Gomez egy közeli farmon dolgozik, próbaidőn van, állítása szerint meg is fenyegették, hogy ha beszél a médiával, azzal megsérti egy tíz évvel ezelőtti esetének a próbaidejét, és letartóztathatják az igazságszolgáltatás akadályozásáért. Ezért nem is osztotta meg a történetét korábban, csak miután egy bíró úgy ítélte meg, hogy bátran cselekedett, és lerövidítette a próbaidejét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!