Texasi iskolai lövöldözés: videón látszik, hogy mennyire döbbenetesen lassan reagáltak a rendőrök

2022. július 13. – 12:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Austin American-Statesman című uvaldei újság közzétette azt a videót, amin látszik, ahogyan a fegyveres, golyóálló mellénybe öltözött rendőrök bemennek és döbbenetesen sokáig nem tesznek semmit abban az uvaldei iskolában, ahol 19 diákot és 2 tanárt lőtt le egy 18 éves támadó májusban.

A kiszivárgott videó a Robb Általános Iskola biztonsági kamerájának felvétele, és most került nyilvánosságra. A videón látható, hogy két rendőr már percekkel a fegyveres belépése után odamegy az osztálytermekhez, majd ahogy a lövések eldördülnek, visszafutnak a folyosó elejére.

Majd további rendőrök, kommandósok érkeznek, teljes védőfelszerelésben, golyóálló mellényben, sisakban, testvédő páncélban, de amikor újabb lövések hallatszanak, akkor sem avatkoznak be. Több mint egy óra telt el, mire a rendőrök végre bementek az osztályterembe, és lelőtték az ámokfutót.

Az osztályban tartózkodó gyerekekről a kiszivárgott videókon nincsenek képek, csak az elején látszik egy kisdiák, aki épp a mosdóból jön ki, de amikor visszamenne az osztályterembe, meglátja a fegyveres támadót, és visszaszalad a mosdóba.

A texasi iskolai lövöldözésben tizenkilenc 10 év körüli, vagyis alsó tagozatos kisdiák és két tanár halt meg. Nem sokkal azután, hogy a támadó elkezdett lövöldözni, az iskola előtt várakozó szemtanúk idegesen kiabálták a rendőröknek, hogy „menjenek be, menjenek be!”, de ők csak vártak, egyelőre nem tudni, hogy miért.

A texasi közbiztonsági hatóság igazgatója a lövöldözés után azt mondta, a rendőrség rossz döntést hozott, amiért nem rohamozta meg rögtön a Robb Általános Iskolát és az osztálytermeit. „Ha úgy gondolnám, hogy az segítene, akkor bocsánatot kérnék” – mondta a BBC szerint Steven McCraw, aki megerősítette, hogy miután a rendőrség kiérkezett az iskolához, még negyven perc telt el, mire be is mentek az osztályterembe, ahol a lövöldöző elbarikádozta magát, pedig a bent lévők többször telefonáltak, könyörögve, hogy jöjjön a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!