Járattörlések és sztrájkok közepén hagyja ott az EasyJetet a légitársaság ügyvezetője

2022. július 4. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Már a légitársaságok legfelső szintjein is érezni a koronavírus-járvány után kibontakozó válság jeleit: a sorozatos járattörlések és sztrájkok közepén elhagyja az egyik legnagyobb diszkont légitársaság, az EasyJet fedélzetét Peter Bellew ügyvezető igazgató.

Az 57 éves Bellew előbb a Malaysian Airlines-t vezette, majd a Ryanairnél volt a Magyarországon is nemrég elhíresült vezérigazgató, Michael O'Leary bizalmasa. Bellew 2019-ben állt át a rivális EasyJethez, ami után a Bloomberg szerint igen komoly vitába keveredett egymással a két diszkont légitársaság, de végül Bellew jött ki győztesen a csatából.

Persze azt már nehezen lehetne győzelemnek nevezni, hogy alig pár hónappal később leállt a nemzetközi légiközlekedés a koronavírus-járvány kitörése miatt hosszú hónapokra – és mire épphogy magához kezdene térni az iparág a pandémia kvázi lecsengésével, úgy találta telibe február végén az orosz–ukrán háború.

Az EasyJet 2020 novemberében jelentett először története során veszteséget az éves pénzügyi beszámolójában, az utóbbi hetekben pedig hol informatikai problémák, hol munkaerőhiány miatt törölték a légitársaság több járatát. A Bloomberg szerint így igen nehéz időszakban hagyja ott Bellow a céget – ami a hétfői közleménye szerint „elkötelezett a zökkenőmentes átmenet mellett”.

A vakációzó utasok tömegei számára viszont várhatóan minden lehet ez a nyár, csak zökkenőmentes nem. Bővebben itt olvashat arról, miért érdemes lelkiekben már előre készülni arra, hogy komoly szívásokba futhatunk bele utazáskor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!