Az ukrán védelmi miniszter optimista jóslata, hogy a háború év végéig véget érhet

2022. június 4. – 23:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nehéz megjósolni, hogy mikor fejeződik be a háború, de az optimista véleménye, hogy év végéig véget érhet, mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a pozsonyi GLOBSEC 2022 biztonságpolitikai fórumon. Kiemelte, hogy az ukrán erőknek továbbra is nehézfegyverzetre, elsősorban rakéta-sorozatvető rendszerekre (MLRS), valamint más tüzérségi, páncéltörő, hadihajók elleni fegyverekre van szükségük, mégpedig gyorsan és a fenyegetés mértékével megegyező mennyiségben.

Reznyikov szerint a helyzet változik, de csak lassan. Megköszönte az eddigi támogatásokat, de azt mondta, hogy míg a háború első hónapjában hordozható páncéltörő és légvédelmi rakéták beszerzésére koncentráltak, most több nehézfegyverzetre van szükségük.

Május közepén Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerzés vezetője mondta azt, hogy nyár végére döntő fordulat várható a háború menetében, és a harcok az idei év végére Ukrajna győzelmével befejeződnek. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke áprilisban viszont arról beszélt, hogy mindent meg kell tenni, hogy a harcok a lehető leghamarabb véget érjenek, de „fel kell készülnünk arra, hogy a háború legrosszabb esetben hónapokig, sőt akár évekig is tarthat.” (CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!