Svéd miniszterelnök: Nem finanszírozunk terroristákat

2022. május 25. – 16:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magdalena Andersson svéd miniszterelnök kijelentette, hogy az országa nem finanszíroz terroristákat, ezzel utalva Recep Tayyip Erdoğan török elnök állítására, hogy Svédország terroristákat bújtat.

A török vezetés szerint Svédország és Finnország olyan embereket „bújtat”, akik kapcsolatban állhatnak a Kurd Munkáspárttal (PKK) és Fethullah Gülen vallási csoportjával. Mindkét csoportosulást a török állam terrorszervezetnek minősíti, a PKK-t pedig az Európai Unió és az Egyesült Államok is annak tekinti. Erdoğan ezt hozta fel érvnek, amiért Törökország nem fogja támogatni a két ország NATO-csatlakozását.

Andersson egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy Svédország és Törökország között folyamatos a párbeszéd a csatlakozás körüli aggályokról, és arról, hogy mi minden hangzott el félreérthetően a médiában.

A miniszterelnök szerint Törökország problémája azzal lehet, hogy hova küld pénzügyi segítségeket Svédország, de Andersson tisztázta, hogy nem pénzelnek terrorszervezeteket, és fegyvereket sem küldenek nekik.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!