Svéd miniszterelnök: Nem finanszírozunk terroristákat

2022. május 25. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Magdalena Andersson svéd miniszterelnök kijelentette, hogy az országa nem finanszíroz terroristákat, ezzel utalva Recep Tayyip Erdoğan török elnök állítására, hogy Svédország terroristákat bújtat.

A török vezetés szerint Svédország és Finnország olyan embereket „bújtat”, akik kapcsolatban állhatnak a Kurd Munkáspárttal (PKK) és Fethullah Gülen vallási csoportjával. Mindkét csoportosulást a török állam terrorszervezetnek minősíti, a PKK-t pedig az Európai Unió és az Egyesült Államok is annak tekinti. Erdoğan ezt hozta fel érvnek, amiért Törökország nem fogja támogatni a két ország NATO-csatlakozását.

Andersson egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy Svédország és Törökország között folyamatos a párbeszéd a csatlakozás körüli aggályokról, és arról, hogy mi minden hangzott el félreérthetően a médiában.

A miniszterelnök szerint Törökország problémája azzal lehet, hogy hova küld pénzügyi segítségeket Svédország, de Andersson tisztázta, hogy nem pénzelnek terrorszervezeteket, és fegyvereket sem küldenek nekik.

(CNN)

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!