Ukrajna szerint az ukrán hadsereg nem kezdett el visszavonulni a Donyec-medencében

2022. május 25. – 21:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg továbbra is „dinamikus manővereket” hajt végre a keleti fronton, jelentette ki Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium szóvivője szerdán, írja az MTI.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint a szóvivőt arról kérdezték: elmondható-e, hogy az oroszok haladnak előre, miközben az ukrán hadsereg visszavonul az ország keleti részében.

„Bizonyos területeken az orosz csapatok átmeneti taktikai sikereket értek el, és ez nem titok. De az a tény, hogy ezt teljesen téves úgy értelmezni, hogy az ukrán erők visszavonulnának”

– mondta a szóvivő. Egyes területeken az ukrán egységek mozgó védekezést hajtanak végre, vagyis ahol lehet, pozíciót váltanak, kedvező körülmények esetén pedig ellentámadást hajtanak végre, tette hozzá. A szóvivő szerint az orosz hadsereg légi erejét is fokozta.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja a Telegramon ismételten leszögezte, hogy Ukrajna nem adja fel területeit, állampolgárait, illetve szuverenitását. Hangsúlyozta: most fontos, hogy Ukrajna minden irányban tovább harcoljon. „Oroszország hatalmas forrásokat költ arra, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy az oroszoknak joguk van megölni az ukránokat, és ne kapjanak büntetést érte” – mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!