Zelenszkij: Oroszország nem hajlik a békére, van, aki mégis azt várja el, hogy Ukrajna adja fel területeit

2022. május 25. – 22:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokásos éjjeli beszédében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a szerdai davosi Világgazdasági Fórumra reagált. Ebben is főként Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter azon kijelentésére, miszerint „Ukrajnának fel kéne adnia területeinek egy részét a béke kedvéért”. Az ukrán elnök erre beszédében azt mondta, hogy míg „Oroszország nem tesz semmit, mégis van, aki azt mondja, hogy vegyük figyelembe érdekeiket”.

„Miután több ezer orosz rakéta csapódott be Ukrajnába. Miután ukránok tízezrei haltak meg. Bucsa és Mariupol után. A lerombolt városok után. Az oroszok által felállított szűrőtáborok után, ahol ukránokat ölnek, csonkítanak, kínoznak és aláznak meg. Oroszorország mindezt Európában tette meg.”

Zelenszkij hozzátette, mindezek ellenére Davosban mégis hangoztak el olyan álláspontok, amelyek Oroszországnak adnának ukrán területeket a béke kedvéért, hogy „Oroszország ne idegenedjen el Európától”.

A davosi fórumon Zelenszkij arról is beszélt, hogy ha az orosz elnök „megérti a valóságot”, akkor van lehetőség arra, hogy diplomáciai úton találjanak kiutat. Zelenszkij kitért beszédében arra is, hogy Magyarország miatt nincs olajembargó az oroszokkal szemben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!