Hiába van koronavírus, Kim Dzsongun maszk nélkül temette el egykori mentorát

2022. május 23. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az észak-koreai állami média jelentése szerint Kim Dzsongun is részt vett vasárnap Hjon Csol-he, a Koreai Néphadsereg marsalljának temetésén, írja a Guardian. A résztvevők többsége maszkot viselt, miután nemrég hivatalosan is megerősítették, hogy az országban megjelent a koronavírus, az észak-koreai járványról itt írtunk részletesebben. Kim Dzsongun viszont fedetlen arccal látható a képeken.

Forrás: KCNA via KNS / AFP
Forrás: KCNA via KNS / AFP

Hjon Csol-he állítólag kulcsszerepet játszott abban, hogy Kim Dzsongun az ország következő vezetőjévé válhasson apja halálát követően, az észak-koreai diktátor mentoraként tekintett rá. A központi hírügynökség képein látható, ahogy Kim Dzsongun a koporsót cipeli, részt vesz a katonai díszfelvonuláson és földet szór a sírra.

Forrás: KCNA VIA KNS / AFP
Forrás: KCNA VIA KNS / AFP

Észak-Koreában május 12-én hirdettek vészhelyzetet és szigorú karanténintézkedéseket vezettek be a Covid-19 világjárvány miatt. Szakértők szerint a koronavírus már régóta jelen van Észak-Koreában, a helyi hatóságok azonban ezt korábban nem ismerték be. A bejelentés után nem sokkal már arról is érkeztek hírek, hogy az országban se elegendő védőoltás, se teszt, se megfelelő védőfelszerelés nem áll rendelkezésre. A járvány nagy pusztítást végezhet a vakcinaprogrammal nem rendelkező országban, ahol az orvosi ellátás is igen korlátozott.

A világon már csak két olyan ország maradt, ahol hivatalosan nem jelent meg a koronavírus. Az egyik Tuvalu, egy 11 ezer lakosú csendes-óceáni szigetállam, míg a másik a nagyjából 6 millió lakosú közép-ázsiai Türkmenisztán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!