Putyin unokájának apját úgy hívják, hogy Zelenszkij

2022. május 20. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Putyin legfiatalabb lánya, Katyerina Tyihonova 2017 és 2019 között „több mint 50 alkalommal” repült a németországi Münchenbe, charterjáratokon utazva, Putyin saját biztonsági embereinek kíséretében – derült ki a német Spiegel magazin és az iStories független orosz médium vizsgálatából.

Az Ukrajna elleni háború kezdete óta Vlagyimir Putyin bírálta a nyugatbarát oroszokat, akik szerinte az európai gasztronómiára és éghajlatra vágynak, és inkább a Nyugathoz kötődnek, mintsem Oroszországhoz, a „mi népünkhöz” – mondta az orosz elnök. Úgy tűnik, Putyin lánya hasonló módon lelkesedett Európáért, mint azok a gazdag oroszok, akiket az orosz elnök a háború kezdete óta „söpredéknek és árulóknak” titulál.

A két újság repülési feljegyzésekből tudta meg, hogy Tyihonova rendkívül gyakran járt Európában, ráadásul azt valószínűsítik, hogy többször vele utazott a gyereke is, vagyis Putyin unokája, akinek apját – a sors különös fintora – Igor Zelenszkijnek hívnak. Ő korábban a müncheni állami balett igazgatója volt, az azonos vezetéknevű ukrán elnöknek nem rokona. Egy névtelen forrás a bajor állami balettnél azt mondta a Spiegelnek, hogy Zelenszkij „valószínűleg Putyin lányának partnere”.

Igor Zelenszkij – Fotó: Matthias Balk / DPA/ AFP
Igor Zelenszkij – Fotó: Matthias Balk / DPA/ AFP

Az 52 éves Igor Zelenszkij április 4-én „magánéleti, családi okokra” hivatkozva lemondott németországi tisztségéről, miután többen arra akarták rábírni, ítélje el Putyin ukrajnai agresszióját. Zelenszkij még mindig az orosz Nemzeti Kulturális Örökség Alapítvány felügyelőbizottságában dolgozik, ami éppen kulturális központot épít az oroszok által annektált Krímben. A 35 éves Tyihonova korábban Kirill Szamalovhoz, Oroszország egykori legfiatalabb milliárdosához ment feleségül, aztán 2018-ban különváltak.

Itt írtunk arról, hogy évtizedekig óvta a nyilvánosságtól családját az orosz elnök, június elején viszont két nő, akiket széles körben a lányainak tartanak, megjelent egy nyílt rendezvényen. Putyin feltételezett lányaira az Egyesült Államok szankciókat vetett ki.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!