Évtizedekig kerülték a nyilvánosságot Putyin vélt lányai, most feladták a rejtőzködést

2021. június 21. – 12:53

frissítve

Évtizedekig kerülték a nyilvánosságot Putyin vélt lányai, most feladták a rejtőzködést
Katyerina Tyihonova előadást tart a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2021. június 4-én – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Évtizedekig óvta a nyilvánosságtól családját az orosz elnök, Vlagyimir Putyin – június elején viszont két nő, akiket széles körben a lányainak tartanak, megjelent egy nyílt rendezvényen, írja a Szabad Európa.

Június elején a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon a legidősebb gyermekének tartott Katyerina Tyihonova hatperces előadásban beszélt a befektetések növelését elősegítő „új technológiákról”, míg az állítólagos húga, Marija Voroncova génkutatóként beszélt ritka betegségekről az orosz állami televízió riporterével:

Marija Voroncova nyilatkozik az orosz állami Rosszija 24 televíziónak a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon – Forrás: Rosszija 24
Marija Voroncova nyilatkozik az orosz állami Rosszija 24 televíziónak a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon – Forrás: Rosszija 24

Bár a Szabad Európa mindkettőjükről csak Putyin vélt gyermekeiként ír, a Reuters 2015-ös oknyomozó riportja szerint megerősített tény, hogy Katyerina Tyihonova és Marija Voroncova is az orosz elnök lánya. Egyelőre csak találgatni lehet arról, hogy a szentpétervári fellépésük arra utal-e, hogy még nagyobb szerepet vállalnának-e a nyilvánosságban.

„Már felnőttek. Elég fontos és komoly beosztásban vannak. Ambiciózusak, és független személyiségként akarnak kiállni az elit elé”

– mondta a lapnak Szergej Makrov politikai elemző. Szerinte a gazdasági fórum ideális hely a bemutatkozásra, hiszen maga Putyin is ebben a városban kezdte karrierjét, az országot pedig ma gyakorlatilag a szentpétervári gazdasági elit vezeti.

Egy másik feltételezés szerint Katyerina Tyihonova fellépésével akarják növelni az Orosz Közvetlen Befektetési Alapot (RDIF) vezető Kirill Dmitrijev népszerűségét. Az RDIF terjeszti nemzetközileg az orosz koronavírus-vakcinát, a Szputnyik V-t, Dmitrijev pedig régóta jó viszonyt ápol Putyin feltételezett lányával. Olyannyira, hogy a The Insider orosz portál újságírója szerint Dmitrijevet gyakran nevezik Putyin egyik lehetséges utódjának.

Katyerina Tyihonován és Marija Voroncován kívül Putyinnak állítólag még négy gyermeke született: a Projekt oknyomozó portál 2020-as cikke szerint 2003-ban született egy harmadik lánya Jelizaveta néven, más orosz források szerint pedig még 2015-ben született egy lánya, valamint 2019-ben két ikerfia is. Putyin azonban nemhogy ezeket a feltételezéseket nem erősítette meg, de még a magánéletéről sem hajlandó elárulni szinte semmit a nyilvánosság előtt:

„Soha nem beszélek senkivel a családomról. Minden embernek joga van a sorsához. Élik a saját életüket, és méltósággal teszik”

– mondta az orosz elnök 2015-ben a szokásos év végi sajtótájékoztatóján.

Ha fontosnak tartod a munkánkat, támogasd a működésünket!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!