Elveszik a bronzérmét, és egy évre eltiltják az orosz tornászt, aki a megszállók jelképével állt ki a dobogóra a katari tornán

2022. május 18. – 07:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyéves eltiltást kapott az az orosz tornász, aki még márciusban magára aggatta az orosz megszállók jelképét, írja a BBC. A 20 éves Ivan Kuljak a katari tornavilágkupa korlátgyakorlat döntőjében szerzett harmadik helyet, majd mikor a dobogóra állt a versenyszám ukrán győztese mellé, egy fehér Z betű volt látható a dresszén.

Kuljak az eset után úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, újra magára aggatná az orosz tankokon szereplő szimbólumot. De lehet, hogy a keddi ítélet után kétszer meggondolná ezt, hiszen

nemcsak egy évre tiltották el a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) minden versenyéről és eseményéről, de vissza kell adnia a Katarban szerzett bronzérmét is.

Sőt, az éremmel együtt járó 500 svájci frankot (átszámítva 184 ezer forintot) is vissza kell fizetnie a szövetségnek, az eljárás miatt pedig további 2000 frankot (közel 736 ezer forintot) vasalnának be rajta. A sportoló három héten belül fellebbezhet a döntés ellen.

Igaz, ha nem tiltották volna el Kuljakot, így sem állhatott volna ki a közeljövőben a FIG tornáin, hiszen a szövetség az összes orosz sportolóval szemben szankciókat vezetett be az ukrajnai háború miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!