A NATO-találkozóra érkezve több külügyminiszter is támogatásáról biztosította a finneket és svédeket

2022. május 14. – 22:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A NATO-tagországok külügyminisztereinek berlini találkozójára érkezők közül többen is támogatásukról biztosították Finnország és Svédország várható csatlakozási kérelmét. Anniken Huitfeldt norvég külügyminiszter azt mondta, ők 100 százalékban a két másik északi ország mellett állnak, ha beadnák a kérelmüket. Wopke Hoekstra holland külügyminiszter szerint pedig kulcsfontosságú, hogy az összes NATO-tagország demonstrálja a szervezet egységét.

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter is arról beszélt, országa „abszolút készen áll” támogatni Finnország és Svédország felvételét, és Nikosz Dendiasz görög külügyminiszter is támogatásáról biztosította a két országot.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök pénteken jelezte, nem nézné jó szemmel sem Finnország, sem Svédország NATO-csatlakozását. A finn és a svéd külügyminiszter a NATO-találkozón megbeszélést folytat majd Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszterrel, hogy tisztázzák a felmerülő kérdéseket. Finnország és Svédország tervezett NATO-csatlakozási szándékáról és a válaszul érkező orosz fenyegetőzésekről itt írtunk részletesen>>> (Sky News, Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!