Eltávolíttatná a lelőtt operatőr családja azt a videót, amin Alec Baldwin kezében elsül a fegyver

2022. április 28. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Rust című film forgatásán lelőtt operatőr, Halyna Hutchins családja azt követeli a Santa Fe megyei serifftől, hogy távolítsa el azt a videót, amelyen látható ahogyan Alec Baldwin kezében elsül a 45-ös Colt, és halálosan megsebesíti a 42 éves nőt – írja a CNN.

Hutchins családja még februárban indított pert gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, ügyvédjük pedig most levelet küldött a seriffnek, amelyben szerinte „jóvátehetetlen” kárt okozott az operatőr férjének és fiának, hogy a nyilvánosságra hozott videón látható, ahogyan Halyna Hutchins „haldoklik a templom padlóján”.

„Az Ön hivatala összetiporta Hutchinsék alkotmányos jogait” – írta a levélben Brian Panish ügyvéd, aki azt kifogásolja, hogy a seriff egyoldolaúan döntött arról, hogy nyilvánosságra hozza a még zajló nyomozás iratait, miközben a lelőtt operatőr férje kevesebb, mint egy munkanapot kapott arra, hogy belenézzen az aktába.

A Santa Fe megyei seriff hétfőn hozta nyilvánosságra azt a jelenetet a Rust című filmből, amelyen Alec Baldwin előrántja a fegyvert, amely később elsült, majd halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt. A seriff tanúvallomásokat és helyszíni fotókat is közzétett, de a büntetőeljárás megindításáról szóló döntés a jövőbeni törvényszéki vizsgálatok eredményétől függ.

Adan Mendoza seriff azt is közölte, hogy a média többszöri kérésére döntettek az akták kiadásáról, és meg akarták mutatni, milyen információk alapján adják át az ügyet az ügyészségnek. A halálos balesethez kapcsolódó nyomozás továbbra is folyamatban van.

A házkutatási parancsokból már korábban kiderült, hogy a fegyverkezelő Reed Gutierrez töltötte meg a 45-ös Coltot olyan lövedékekkel, amelyekről azt hitte, hogy műlövedékek. Ezután odaadta a fegyvert Dave Halls első rendezőasszisztensnek, aki azt állította, hogy úgy adta át az Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.

A Baldwin-ügyről és a filmforgatások biztonsági protokolljainak dilemmáiról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!