Nyilvános a Rust filmjelenete, amiben elsült a fegyver Alec Baldwin kezében

2022. április 26. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Santa Fe megyei seriff nyilvánosságra hozta azt a jelenetet a Rust című filmből, amelyen Alec Baldwin előrántja a fegyvert, amely később elsült, majd halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, írja a BBC. A seriff tanúvallomásokat és helyszíni fotókat is közzétett, de a büntetőeljárás megindításáról szóló döntés a jövőbeni törvényszéki vizsgálatok eredményétől függ.

Adan Mendoza seriff azt is közölte, hogy a lövéshez kapcsolódó nyomozás továbbra is folyamatban van. A New York Times azt írja, hogy a hatóságok a média többszöri kérésére döntettek az akták kiadásáról, és meg akarták mutatni, hogy milyen információk alapján adják át az ügyet az ügyészségnek.

Ahogy azt februárban megírtuk, a forgatáson lelőtt operatőr családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt pert indított. A kereset szerint felelőtlen munkavégzés és a költségcsökkentés vezetett Halyna Hutchins halálához.

A keresetben Baldwin mellett a film hét producerét – Ryan Smitht, Allen Cheney-t, Nathan Klinghert, Ryan Wintersternt, Anjul Nigamot, Matthew DelPianót és Emily Salvesont –, valamint több stábtagot neveznek meg felelősként.

A házkutatási parancsokból már korábban kiderült, hogy a fegyverkezelő Reed Gutierrez töltötte meg a 45-ös Coltot olyan lövedékekkel, amelyekről azt hitte, hogy műlövedékek. Ezután odaadta a fegyvert Dave Halls első rendezőasszisztensnek, aki azt állította, hogy úgy adta át az Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.

A Baldwin-ügyről és a filmforgatások biztonsági protokolljainak dilemmáiról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!