Tíz toronyház áll lángokban egy Luhanszkhoz közeli településen a bombázások után

2022. április 6. – 14:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kijevi kivonulás után az oroszok a Luhanszkhoz közeli területek ellen indítottak offenzívát. Támadás érte Szeverodonyeck városát is, ahol a luhanszki kormányzó szerint tíz toronyház gyulladt ki a támadások következtében, írja a Sky News.

Az áldozatok számáról egyelőre nem adtak ki információkat. Korábban a kormányzó, Szerhij Haidai aggodalmát fejezte ki: azt mondta, teljes offenzívára számítanak a régióban, ami akár „rosszabb lehet még Mariupolnál, Bucsánál és Irpinynél is”.

Mint ismert, Mariupolt az orosz erők körbezárták, az ottrekedt civilek kimenekítése többször is hatalmas kihívást jelentett, az emberek pedig éheznek. Az ukrán vezetés szerint már 5000 civilt öltek meg Mariupolban. A Kijevhez közeli Bucsán rengeteg holttestet találtak, a bucsai mészárlást az EU-tól a pápáig mindenki elítélte, Ukrajna és több országvezető is háborús bűnnek, népirtásnak nevezte a történteket. Irpinyben Bucsához hasonlóan civileket mészároltak le, Ukrajna főügyésze vádemelést kért az oroszok ellen a történtek után.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!