20 bírság kiszabását javasolja a londoni rendőrség a Downing Streeten tartott Covid-partik miatt

2022. március 29. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

A londoni rendőrség közlése szerint eddig összesen 20 pénzbírságot szabtak ki azon emberekre, akik részt vettek a koronavírus-intézkedéseket megsértő bulikon a Downing Streeten és más kormányzati intézményekben – írja a Sky News.

Januárban a hatóságok vizsgálatot indítottak 12 olyan esemény kapcsán, ahol 2020-ban és 2021-ben megsértették a Covid-korlátozásokat.

A londoni rendőrség azt mondta, hogy a további bizonyítékok értékeléséhez még időre van szükség, de „további kihallgatásokra is sor kerülhet, ha kellő számú bizonyíték gyűlik össze”. A rendőrök eddig 100, kormányzati intézményekben dolgozót kértek arra, hogy a vizsgálat részeként töltsenek ki kérdőíveket. Külön fel is hívták a figyelmet arra, hogy a dokumentum hivatalos jogi státusszal rendelkezik, így azokat ajánlott őszintén megválaszolni.

Maga a miniszterelnök, Boris Johnson is kapott ilyen kérdőívet. Jelenlegi adatok alapján Johnson a 12 eseményből haton részt is vett. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ő is kapott-e bírságot.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Boris Johnson brit kormányfőt is megkereste a londoni rendőrség a miniszterelnöki hivatalban, a Downing Street 10-ben és más kormányzati intézményekben a szigorú járványügyi korlátozások idején tartott partik miatt. A sokat látott Johnsonnak ez tűnik az eddigi legnagyobb botrányának. Az ügyre az orosz–ukrán konfliktus miatt talán valamivel kevesebben figyelnek, azonban a rendőrség mindent megtesz, hogy minden részletet alaposan feltárjanak.

A tavaly év végén kirobbanó Covid-parti-botrányról itt és itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!