Az ukrán pénzügyminiszter szerint a háború ellenére zavartalan a fizetések és a nyugdíjak kifizetése

2022. március 28. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerhij Marcsenko a CNN-nek arról beszélt, hogy a kormány továbbra is el tudja látni a feladatát, beleértve ebbe a fizetések is nyugdíjak utalása mellett azt is, hogy 200 dollárnak megfelelő összegű segélyt nyújtanak azoknak, akik a háború miatt elvesztették a munkájukat. Arról is beszélt, hogy a gazdaságra komoly hatása van annak, hogy a legfrissebb adatok szerint 3,8 millió ember menekült el Ukrajnából, akik ha átmenetileg is, de más európai országokban élnek.

Arra a Kirilo Budanov tábornok által vasárnap felvetett lehetőségre, mely szerint az oroszok koreai mintára két részre akarják osztani Ukrajnát, azt válaszolta, hogy nem fognak elfogadni semmit, ami területi veszteségekkel jár, minden olyan megoldási kísérletet ellenezni fognak, ami efelé vezet. Hétfőn egyébként Alekszandr Rodnyanszkij, Zelenszkij egyik tanácsadója is beszélt ugyanerről.

Mint mondta, erről a gazdaságuk, az ukrán emberek és a logisztikai útvonalak miatt is felesleges beszélni, és hozzátette, hogy miután az odesszai kikötőt blokád alá vonták az oroszok, más útvonalakat kell találniuk a javak exportálásához. Ahogy arról néhány napja írtunk, a háború miatt földbe állt például az ukrán gabonaexport is. Marcsenko emellett arról is beszélt, hogy nem tartja elegendőnek a nyugati szankciókat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!