Az ukrán hírszerzés feje szerint Putyin Korea mintáját követve ketté akarja szedni Ukrajnát

2022. március 27. – 22:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin két részre akarja osztani Ukrajnát, utánozva az Észak- és Dél-Korea közötti háború utáni megosztottságot – jelentette ki az ukrán katonai hírszerzési vezetője.

Kirillo Budanov tábornok, aki már novemberben orosz megszállást vizionált, most véres gerillaháborúra figyelmeztetett a konfliktus jövőjét illetően. Viszont szerinte az ukrán erők képesek lesznek visszaverni az oroszokat.

Budanov spekulációja Ukrajna szétszakításáról épp akkor jön, amikor Leonyid Pasecsnik, aki magát kelet-ukrajnai Luhanszki Népköztársaság vezetőjének tekinti kijelentette, hogy a területen szerinte nemsokára népszavazást tarthatnak az Oroszországhoz való csatlakozás kérdéséről. Erről a Krímben is szavaztak 2014-ben, ám azt a referendumot a világ országainak nagy része nem ismerte el.

Az ukrán külügyminisztérium szóvivője elutasította a kelet-ukrajnai régió népszavazásának legitimitását. „Az ideiglenesen megszállt területeken minden népszavazás semmis, jogilag érvénytelen” – mondta Oleg Nikolenko a Reutersnek.

(Reuters, Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!