Amerikai önkénteseket videóztak le az ukrán frontvonalban

2022. március 25. – 01:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai frontvonalról készült videofelvételeken amerikai önkéntesek tűntek fel, és a Guardian megállapítása szerint ez arra utal, hogy az ukrán hadsereg mellett harcoló nemzetközi légió is egyre aktívabb.

Csütörtökön két videó is megjelent a témában a Twitteren. Az egyiken egy amerikai katona pózol egy kiégett tank maradványai előtt, a másikon pedig egy katonai különítmény akcióját narrálják amerikai akcentussal. Állítása szerint éppen egy falut foglaltak vissza az oroszoktól.

A videó szereplő James Vasquez folyamatosan posztol az állítása szerint Ukrajnában végrehajtott akciókról és őrjáratokról. „Úgy érzem magam, mintha egy fantasztikus, nagyon veszélyes vakáción lennék” – írta egyik bejegyzésében.

Az Ukrajnába érkező önkéntesek nagyon vegyes háttérrel rendelkeznek a katonai tapasztalatokat illetően a korábbi jelentések szerint. Többségében amatőrök mentek harcolni az oroszok ellen. Őket négyhetes kiképzésre küldik, míg a tapasztaltak fegyvert kapnak, és ad hoc egységekben a frontra küldik.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!