Több mint ezer menekültet fogadtak szerdán a budapesti BOK csarnokban

2022. március 24. – 12:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán 1684 menekülőnek segítettek a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton. Az éjszakát 130 fő töltötte a létesítményben – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet-elérhetőséget biztosítanak a menekültek számára.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazók számára a Keleti és a Nyugati pályaudvarokra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában – áll a kormányhivatal közleményében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye azt írta, hogy szerdán 1034 menekültet fogadott a rendőrség a társszervekkel együtt a fővárosban. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba. Az érkezők között 442 gyermek volt. A fővárosi és vidéki szálláshelyeken 248 ember, köztük 165 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg – írták.

A BRFK a Készenléti Rendőrséggel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatóival Kőbánya felső vasútállomáson segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket – közölték. A BRFK beszámolt arról is, hogy 31 ukrán tolmáccsal kötöttek megbízási szerződést, és saját állományból is biztosítanak tolmácsot.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!