Kreml-szóvivő: A legtöbb NATO-állam hisztérikus, és nem értik, mi folyik Ukrajnában

2022. március 24. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a legtöbb NATO-állam „hisztérikus”, és nem értik megfelelően az ukrajnai helyzetet és az ott zajló eseményeket. Peszkov a Kreml szokásos sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az amerikai diplomaták Oroszországból való kiutasítására irányuló lépések kényszerintézkedések voltak, mivel az Egyesült Államok nemzetbiztonsági aggályok miatt 12 orosz diplomatát utasított ki szerdán a New York-i ENSZ-képviseletből. Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége szerdán kapta meg a „nemkívánatos személynek” nyilvánított diplomatáik listáját.

Peszkov újságírói kérdésre megerősítette, hogy a szankciókkal sújtott Roman Abramovics a háború kezdeti szakaszban részt vett a folyamatban lévő orosz–ukrán tárgyalások szervezésében. „A kezdeti szakaszban valóban részt vett ebben. Most a tárgyalások csak a két delegáció, az oroszok és az ukránok között zajlanak” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért tűnt el egy ideje a nyilvánosság elől Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, Peszkov azt mondta, hogy Ukrajnával van elfoglalva, és most nem alkalmas az idő a médiaszereplésre.

(Guardian, Interfax)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!