Közel 6 milliárd svájci frank értékű orosz vagyont zároltak Svájcban

2022. március 24. – 12:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oroszországgal szembeni szankciók következtében mintegy 5,75 milliárd svájci frank értékű orosz vagyont zároltak Svájcban – mondta Erwin Hollinger, a szankciókat felügyelő gazdasági államtitkárság (SECO) egyik magas rangú tisztviselője egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Ma először tudok tájékoztatást adni a befagyasztott pénzeszközök összegéről. A SECO-t eddig összesen mintegy 5,75 milliárd svájci frank összegű pénzeszközökről és vagyontárgyakról értesítették. A szóban forgó, jóval több mint 5 milliárd frankos szám egy pillanatfelvételre vonatkozik. A további jelentések beérkezésével és az EU szankciós listáinak esetleges bővítésével ez a szám valószínűleg tovább fog emelkedni” – mondta Hollinger.

Ugyanakkor óva intett attól, hogy a Svájcban lévő összes orosz vagyont összefüggésbe hozzák a szankciókkal sújtott összeggel. „Nem minden szankcionált személy vagy szervezet rendelkezik vagyonnal Svájcban” – mondta. „Másrészt pedig nem minden olyan orosz, akinek vagyona van Svájcban, szerepel egyidejűleg a szankciós listákon” – tette hozzá.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!