Az ukrán haditengerészet szerint megsemmisült egy orosz partraszállító hajó a bergyanszki kikötőben

2022. március 24. – 10:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán haditengerészet csütörtök délelőtt arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy megsemmisült az orosz fekete-tengeri flotta egyik, a bergyanszki kikötőben horgonyzó partraszállító hajója, az Orszk. A város kikötőjéből hajnalban jelentettek robbanást. Az Orszk egy 1968-ban vízre bocsátott, 4700 tonna vízkiszorítású hajó, összesen 11 hadjáratban teljesített szolgálatot az Indiai- és az Atlanti-óceánon, valamint a Földközi-tengeren. Már orosz zászló alatt csapatokat és hadianyagot szállított Jugoszláviába, Adzsariába és Abháziába. 2018-ban Szíria partjainál látták.

Az ukrán média jelentése szerint az Orszk elsüllyedt, két másik orosz hajó pedig kigyulladt, továbbá egy lőszerraktár és egy üzemanyagraktár is lángra kapott. Ezeket az információkat más forrásokból egyelőre nem sikerült megerősíteni – emeli ki a BBC.

Oroszország hetekkel ezelőtt foglalta el Bergyanszkot, aminek kikötőjét üzemanyag-utántöltésre használja. Bergyanszk a Krím félisziget és az ostromlott Mariupol városa között fekszik.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!