A csecsen hadúr szerint kitűzték zászlajukat a mariupoli városházára

2022. március 24. – 21:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ramzán Kadirov Telegramján azt állította, hogy csecsen harcosai „felszabadították” a mariupoli városházát, és a tetejére kitűzték zászlajukat. Helyzetjelentése szerint katonái „párhuzamos vonalakban” haladnak a városban, és tisztítják meg azt az „azovi szennyektől”. Ez utóbbi kifejezéssel valószínűleg a Mariupolt védő Azov zászlóaljra utalt, aminek tagjai között nyíltan neonácik is vannak. Kadirov azt is mondta, hogy estére katonái teljesen kiűzték az ukrán sereget a város keleti lakónegyedeiből, akik visszaszorultak a nyugati részekre. Üzenetét ezzel zárta: „Insallah, Mariupolt nemsokára teljesen megtisztítjuk”.

Kadirov szavait azonban nem kell készpénznek venni, a csecsen vezető a múlt héten állította, hogy személyesen tekintette meg az ukrajnai harcokat, azonban Telegram-videójának adatai alapján az „elfoglalt ukrán bunkerből” történt helyszíni bejelentkezést valójában egy csecsenföldi pincéből posztolta. A Guardian riportja szerint rettegett harcosai is súlyos veszteségeket szenvedtek, közben állandóvá váltak az orosz katonákkal való konfliktusaik (ezekről azért vannak információink, mivel Kadirov emberei magukkal vihetik a harcokba a telefonjaikat, ahonnan elárasztják a Telegramot a háborús kontenttel).

A harcok előtt 450 ezer lakosú Mariupolt, az Azovi-tenger partján lévő ipar- és kikötővárost az Ukrajnában indított háború első pillanatától ostromolja az orosz hadsereg. Mindennap érkeznek a horrorisztikus történetek gyermekhalálról, víz-, élelmiszer- és gyógyszerhiányról, utcán tornyosuló holttestekről, civileket rejtő óvóhelyek megtámadásáról. A város ostromáról részletesen itt írtunk>>>

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!