Középkori állapotok uralkodnak Mariupolban egy ukrán képviselő szerint, a város épületeinek harmada teljesen megsemmisült

2022. március 19. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az emberek kifogytak az élelemből, és ami még fontosabb, a vízből. Néhány napja pedig tankok kezdték lőni a kilencemeletes épületeket, így az emberek nem tudnak kijutni azokból. Mindenki a lakásában vagy a pincéjében ül és azon gondolkodik, hogy vajon a következő órában meghal-e”

mondta a mariupoli állapotokról Dmitro Gurin ukrán képviselő a BBC Today című műsorában. Gurin szülei a délkelet-ukrajnai, hetek óta folyamatos orosz ostrom alatt álló városban rekedtek.

„Az ágyúzás nem áll meg, és a lövöldözés sem szűnik meg. A repülőgépek 24 óra alatt több száz bombát dobnak le” – tette hozzá Gurin, aki pesszimistán látja a városból kivezető humanitárius folyosók létrehozását is, mondván az ukrán fél hiába próbál egyezkedni, Oroszország csak beszél, de nem tartja be a szavát.

Orosz támadásban megsérült lakóépületek Mariupolban március 17-én – Fotó: Alexey Kudenko / Sputnik / AFP
Orosz támadásban megsérült lakóépületek Mariupolban március 17-én – Fotó: Alexey Kudenko / Sputnik / AFP

„Az általam látott fotók alapján már nincs is város. A polgármesteri hivatal becslése szerint az épületek 30%-a teljesen megsemmisült, 50%-a pedig súlyosan megrongálódott. A házam porig égett” – mondta még Gurin.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!