Háromnapos autóút után lett világbajnok Belgrádban egy ukrán magasugró

2022. március 19. – 18:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 20 éves Jaroszlava Mahucsihnak három héttel ezelőtt el kellett hagynia dnyiprói otthonát, az elmúlt időszakban pincében is bujkált, a belgrádi fedett pályás atlétika-vb-re pedig kétezer kilométert kellett autóznia a háború sújtotta Ukrajnán át, végül azonban így is aranyérmet szerzett magasugrásban. A regnáló Európa-bajnok, aki az olimpián bronzérmet szerzett, 202 centis ugrással nyerte meg a számot.

Mahucsih a győzelem után arról beszélt, hogy nagyon sokat jelent számára ez a győzelem, és elmondta, nagyon megterhelő volt neki a versenyzés, nem is csak a háromnapos, robbanásokkal és légvédelmi szirénákkal tarkított autóút miatt, hanem azért is, mert a szíve továbbra is Ukrajnában van. Mint mondta, úgy érzi, a győzelemmel segített a hazájának, a pályát pedig a saját frontjának nevezte.

A fiatal atléta ukrán csapattársa, Irina Gerascsenko az ötödik helyen végzett. A szám orosz világbajnoka, Marija Lasickene, aki Tokióban semleges színekben nyert aranyat, ezúttal egyáltalán nem indulhatott, miután a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a belarusz és az orosz sportolókat is kizárta a versenyeiről.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!