Az orosz külügyminiszter azt a Fox Newst éltette, aminek két munkatársát is oroszok ölték meg

2022. március 18. – 23:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz miniszter, Szergej Lavrov megint arról panaszkodott az RT orosz kormányközeli tévében, hogy a nemzetközi média kiegyensúlyozatlanul oroszellenes – írja a Guardian.

Jó példaként említette meg a Fox News amerikai jobboldali konzervatív tévéadót, aminek egyik fő műsorvezetője, Tucker Carlson (aki Magyarországot is megjárta) gyakran tesz orosz- és Putyin-barát megjegyzéseket.

Hétfőn a Fox stábját megtámadták orosz katonák, egy operatőrt és egy 24 éves újságírót is lelőttek, egy harmadik munkatársuk megsérült.

A Fox News valóban teret ad alternatív nézőpontoknak, de néha túlzásba esnek, ezért előfordult, hogy a csatorna saját tudósítója élőben fact-checkelte a vendégek ferdítéseit, hazugságait.

Lavrov arra is kitért, hogy nem értett egyet azzal, amikor a közösségi oldalak letiltották Trumpot (a Twitter például azért, mert úgy látták, hogy a volt elnök erőszakra buzdította követőit), ahogy azzal sem, hogy a média gyakran terroristáknak nevezte a tömeget, akik 2021. január 6-án betörtek a Capitoliumba. Lavrov szerint az csak egy nagy tüntetés volt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!