Kiszabadult az oroszok által korábban elrabolt melitopoli polgármester

2022. március 16. – 20:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kirilo Timosenko, az ukrán elnök egyik tanácsadója a Telegramon számolt be arról, hogy sikerrel zárult egy Ivan Fedorov kiszabadítására irányuló különleges művelet. Fedorovot még múlt pénteken rabolták el az oroszok, az akciót egy biztonsági kamera is rögzítette. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt a cselekedetet terrorizmusnak nevezte. Az elnök egyébként az akció után telefonon beszélt a kiszabadított polgármesterrel.

A városban az oroszok új vezetőt neveztek ki, aki kezdésképpen erősen oroszbarát nyilatkozatokat tett, majd néhány nappal később bejelentette, hogy orosz tévécsatornák kezdenek sugározni a városban, mert „nagy hiány van a megbízható információkat terjesztő csatornákból”. Az ukrán legfőbb ügyész vasárnap hazaárulás gyanújával indított nyomozást Danilcsenko ügyében.

Nem Fedorov egyébként az egyetlen polgármester, akit az oroszok elraboltak. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán a Twitteren arról írt, hogy elrabolták az ukrajnai Herszon régióban található Szkadovszk kikötőváros polgármesterét, Olekszandr Jakovljevet és helyettesét, Jurij Paljukot. Korábban ő számolt be arról is, hogy az orosz erők elrabolták a déli Dnyiprorudne város polgármesterét.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!