Miután az oroszok elrabolták a polgármestert, új vezetőt neveztek ki Melitopol élére, aki szerint nem szabad felülni a provokációknak

2022. március 13. – 00:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új polgármestert állítottak az orosz megszállók a dél-ukrajnai kikötőváros, Melitopol élére, írja a zaporizzsjai regionális állami közigazgatás közleménye alapján a CNN. Az eddigi polgármestert, Ivan Fedorovot még pénteken rabolták el fegyveresek a polgármesteri hivatalból, miután a várost bevették az orosz csapatok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyenesen terrorizmusnak nevezte az oroszok lépését.

Az új megbízott városvezető, Galina Danilcsenko korábban a városi tanács tagja volt, szombat este közzétett tévébeszédében pedig legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy „minden szükséges lépést megtegyen a város normalizálása érdekében”. Mindenekelőtt létrehozna egy „népi választmányi bizottságot”, hogy megoldják Melitopol és a régió „összes kritikus kérdését”.

Danilcsenko szerint még mindig vannak emberek a városban, akik „destabilizálni akarják a helyzetet, és rossz viselkedésükkel provokálnak” – feltehetőleg ezzel arra a több mint kétezres tömegre utalt, ami szombat délután az oroszok által elfoglalt városházánál tüntetett Fedorov szabadon engedéséért. „Arra kérem önöket, tartsák meg a józan eszüket, és ne üljenek fel ezeknek a provokációknak” – mondta Danilcsenko, és ugyanerre kérte a városi tanács képviselőit is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!