Oroszország: Az Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat katonai célpontnak tekintjük

2022. március 12. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes közölte, hogy legitim katonai célpontnak tekintik azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei küldenek Ukrajnába. Rjabkov szerint ezt az amerikai fél számára is világossá tették.

Ez a bejelentés rímel arra, amivel Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány más tagjai is indokolták, hogy Magyarország miért nem engedi át a területén NATO és az EU országaiból érkező fegyverszállítmányokat – noha magát az uniós fegyverszállítmány elindítását a magyar kormány is a szavazatával támogatta.

Rjabkov arról is beszélt, hogy a nyugati szankciók kivetése „példátlan kísérlet arra, hogy komoly csapást mérjenek az orosz gazdaság különböző ágazataira”, de Oroszország kimérten fog cselekedni, hogy ne ártson saját magának. A miniszterhelyettes szerint Oroszország nem szándékozik kitiltani nyugati médiumokat és vállalkozásokat, mert nem akarja eszkalálni a helyzetet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Facebookot és az Instagramot például már letiltották, és bár nyugati médiavállalatokat valóban nem tiltanak ki expliciten, több ilyen cég is jelezte, hogy otthagyja Oroszországot, miután 15 év börtönnel fenyegető törvényt hoztak a „valótlan információk”, azaz a hivatalos orosz narratívának ellentmondó tartalmak közzétevői ellen.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!