Montenegróban próbálja „elrejteni” Abramovics a szuperjachjtát?

2022. március 12. – 19:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Montenegro környékén látták Roman Abramovics szuperjachtját, a Solarist, írja a Sky News. Az orosz oligarchát is szankciókkal sújtották az Ukrajna elleni orosz háború miatt. Az 533 láb (160 méter) hosszú, 460 millió font (210 milliárd forint) értékű Solarist szombaton látták Tivat közelében, ahova Barcelonából érkezett. A montenegrói hatóságok egyelőre nem kommentálták a hírt.

Európában a háború kitörése óta több orosz oligarcha ingóságait, így jachtjait is lefoglalták. Abramovics kénytelen az angol Chelsea focicsapattól is megválni. Közben a Chelsea egyik szponzora, a Hyundai is bejelentette, hogy felfüggesztik a csapattal 2018-ban kötött együttműködésüket.

Friss hír az is, hogy Portugáliában őrizetbe vettek egy rabbit, aki kapcsolatban volt Abramoviccsal. Daniel Litvak, a portói zsidó közösség tagja a gyanú szerint közreműködött abban, hogy az orosz oligarcha portugál állampolgár lehessen, de pénzmosás, korrupciós és adócsalási ügyekben is a hatóságok látókörébe került, és pont Izraelbe készült, amikor elkapták.

Fotó: SAVO PRELEVIC / AFP or licensors
Fotó: SAVO PRELEVIC / AFP or licensors

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!