Az ukrán külügyminiszter a Szírában már kipróbálthoz hasonlította az oroszok ukrajnai taktikáját

2022. március 12. – 18:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton azt mondta, hasonló taktikát használnak az oroszok most Ukrajnában, mint amit Szíriában láthattunk tőlük. Kuleba közölte, hogy Mariupol ostrom alatt áll, de még mindig ukrán kézen van, és hogy az orosz csapatok logisztikai bázist próbáltak meg létrehozni az elfoglalt Csernobil közelében.

Az ukrán külügyminiszter szerint ők továbbra is nyitottak a háború lezárását célzó tárgyalásokra, de az oroszok elfogadhatatlan feltételeket támasztanak. „Ukrajna kész egyezkedni, de nem fogja megadni magát” – erősítette meg. Kuleba további segítséget kért az orosz megszálló csapatok által elkövetett, lehetséges háborús bűnök kivizsgálásához és még több szankciót az orosz gazdaság ellen.

Szerinte ha több repülőgépük lett volna, több civil életet menthettek volna meg. Lengyelország néhány nappal ezelőtt közölte, hogy kész azonnal átadni minden MiG–29-es vadászgépét Amerikának, hogy az Ukrajnának adja őket. Kuleba elmondta, hogy szerinte Belarusz nem fog csapatokat küldeni Ukrajnába annak ellenére, hogy Oroszország nyomást gyakorol rá. (Péntek este az ukránok még tartottak ilyen forgatókönyvtől is, ráadásul Putyin a Lukasenkóval folytatott tárgyaláson ígéretet tett fegyverek szállításra Belaruszba.)

(The Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!