Interfax: Délután egykor folytatódnak a béketárgyalások

2022. március 7. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az Interfax orosz hírügynökség tudósít arról, hogy moszkvai idő szerint délután 3-kor, azaz itteni idő szerint 1-kor kezdődik a béketárgyalások harmadik fordulója hétfőn. A megbeszéléseket szerintük az előző kör helyszínén, azaz a lengyel–belarusz határon lévő Białowieża-erdő egyik vadászházában fogják tartani.

Az orosz delegáció már megérkezett Belaruszba, ám az ukrán fél „logisztikai problémái” miatt kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy el tudják-e kezdeni a tárgyalásokat.

Frissítés: Zelenszkij tanácsadója később kiírta a Twitterére, hogy az orosz-ukrán tárgyalások harmadik fordulója magyar idő szerint délután 3 órakor kezdődik Belaruszban.

A béketárgyalások első két köre nem sok eredményt hozott. Csütörtökön, a második fordulóban sikerült megegyezni egy ideiglenes tűzszünetről és humanitárius folyosók létrehozásáról, ám ukrán források szerint az oroszok megszegték a tűzszünetet, így több helyen elmaradt a civil lakosság evakuálása.

Azóta az oroszok újabb ígéretet tettek menekülési útvonalak biztosítására, ezek a folyosók azonban leginkább orosz, illetve belarusz területekre vezetnek az ostromlott városokból. Vlagyimir Putyin lépését cinikusnak és elfogadhatatlannak nevezte több nyugati ország.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!