Zelenszkij szerint Ukrajna csak az első áldozat, de lesz még más is, ha nem állítják meg az orosz fenevadat

2022. március 8. – 04:17

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napok óta azt próbálja elérni, hogy a NATO repüléstilalmi övezetet jelöljön ki Ukrajna felett, hogy ezzel is gyengítsék az orosz haderőt. Ezek a kérések eddig lepattantak a NATO-ról és az Egyesült Államokról, így Zelenszkij most azzal érvel, hogy Oroszország nem fog megállni Ukrajna határainál.

Az ukrán elnöke az ABC World New Tonight műsorában beszélgetett David Muirnak, akinek azt mondta, hogy Joe Biden amerikai elnök többet tehetne a háború leállításáért.

„Nem engedhetjük, hogy Oroszország aktív legyen ott, mert bombáznak minket, ágyúznak minket, rakétákat, helikoptereket, vadászgépeket küldenek, egy csomó mindent. Nem mi irányítjuk az égboltunkat” – mondta Zelenszkij.

Az Egyesült Államok hétfőn megerősítette, hogy távol tartja az amerikai csapatokat a háborútól, és a Fehér Ház szerint a repüléstilalmi övezet kijelölése Európában teljes körű háborúhoz vezetne.

Zelenszkij szerint persze így is van esély rá, hogy kiterjesztik az oroszok a háborút.

„Mindenki azt hiszi, hogy messze vagyunk Amerikától vagy Kanadától. Nem, mi a szabadság zónájában vagyunk. És amikor a jogok és szabadságok határait megsértik és átlépik, akkor meg kell védeni minket. Mert mi leszünk az elsők. Ti pedig a másodikok. Mert minél többet eszik ez a fenevad, annál többet, többet és többet akar.”

(via CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!