A Chelsea orosz mecénását, Roman Abramovicsot felkérték, hogy közvetítsen a béketárgyalás folyamatában

2022. február 28. – 13:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Chelsea futballklub orosz tulajdonosát, Roman Abramovicsot is felkérték, hogy vállaljon szerepet közvetítőként az ukrán–orosz béketárgyalás folyamatában – írja a Guardian Abramovics szóvivőjére hivatkozva. „Megerősíthetem, hogy Roman Abramovicsot megkereste az ukrán fél, hogy támogassa a békés megoldás elérését, és azóta is próbál segíteni. Tekintettel arra, hogy mi forog kockán, megértésüket kérjük, amiért eddig nem kommentáltuk sem a helyzetet, sem az ő érintettségét” – mondta a milliárdos üzletember szóvivője.

Abramovics bevonása Alekszandr Rodnyánszkij ukrán filmproducer kérésére történt. Abramovics szerepéről nem közöltek további részleteket, bár elismerték, hogy befolyása „korlátozott”. „Megerősíthetem, hogy az ukrán fél megpróbált találni valakit Oroszországban, aki hajlandó segíteni nekik a békés megoldás megtalálásában” – mondta Rodnyánszkij. Hozzátette: a zsidó közösségen keresztül kapcsolatban állnak Abramoviccsal, és hozzá fordultak segítségért. Elmondása szerint Abramovics azóta is próbál támogatást mozgósítani a békés megoldás érdekében.

Abramovics szombat este lépett vissza a Chelsea napi irányításától, és a nyugat-londoni klub közvetlen irányítását a csapat jótékonysági alapítványának kuratóriumi tagjaira bízta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!