Videók az első orosz csapásról: Ukrajnába vonuló tankok, lebombázott reptér

2022. február 24. – 08:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el magyar idő szerint csütörtökön hajnali négy körül Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnában. Habár azt mondta, Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, szinte azonnal megkezdődtek a támadások.
  • A CNN élő adásában is lehetett hallani Kijevben a robbanásokat. Orosz csapatok szálltak partra Odesszában és Mariupolban, egy Kijev melletti repülőtéren ukrán vadászgépek voltak a rakétatámadások célpontjai.
  • Legalább hét erős légicsapás érte a Kijev külterületén lévő Vaszilkovszkij repülőteret, ahol az ukrán hadsereg vadászbombázóit tartják.
  • Az orosz hadsereg megerősítette, hogy a katonai repülőtereket és az ukrán fegyveres erők légvédelmi létesítményeit célozzák. Azt írják, a polgári lakosság nincs veszélyben.
  • Az ukrán külügyminiszter azt mondta magyar idő szerint hajnali fél 6-kor, hogy Putyin „épp most indította el az Ukrajna elleni teljes körű inváziót”.
  • Putyin felszólította a kelet-ukrajnai harci övezetben tartózkodó ukrán katonákat, hogy tegyék le a fegyvert, és térjenek vissza otthonaikba.
  • Volodimir Zelenszkij megerősítette, hogy rakétatámadás érte Ukrajnát, és hadiállapotot vezet be az egész országban.
  • Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a háború a legrosszabb forgatókönyv.
  • A fejleményeket mostantól percről percre közvetítjük ebben a cikkben.

A támogatóinknak köszönhetően nagy létszámban percről percre és a helyszínről is tudunk tudósítani a háborúról. Ha fontosnak tartod a munkánkat, legyél te is a támogatónk!

Ukrajna ENSZ-nagykövete, Szerhij Kiszlicja az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén jelentette be, hogy Oroszország három perccel ezelőtt megtámadta a hazáját. Az ülés végén az orosz nagykövethez fordulva azt mondta: „A háborús bűnösöknek nincs purgatórium. Egyenesen a pokolba kerülnek, nagykövet úr.”

Orosz rakétavetők tüzelnek Ukrajna felé.

Orosz tankok Ukrajna területén.

A harkiviak tömegesen hagyják el a várost, az utakon hatalmas a torlódás.

A Harkivtól délre fekvő Csuhuivban lakóépületeket is ért a támadás. Az áldozatok száma egyelőre ismeretlen.

Az oroszok által lebombázott csuhuivi repülőtér.

Az orosz hadsereg robotrepülőgépének maradványa Kijevben.

Forgalom a Kijevből kivezető utakon.

A 2014-ben annektált Krím felől bevonuló orosz csapatok.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!