Az ukrán elnök hadiállapotot vezet be az egész országban, és megerősítette, hogy rakétatámadás érte Ukrajnát

2022. február 24. – 06:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij csütörtök hajnalban megerősítette, hogy Oroszország rakétacsapásokat mért Ukrajna infrastruktúrájára és az ukrán határőrökre, de az ország számos városában robbanások hallatszottak. A Guardian cikke ukrán elnök beszélt Joe Biden amerikai elnökkel, és arra kérte az ukránokat, hogy maradjanak otthon és maradjanak nyugodtak:

„A hadsereg működik. Mindvégig veletek leszek. Maradjatok erősek. Győzni fogunk, mert mi vagyunk Ukrajna. Dicsőség Ukrajnának”

Zelenszkij hadiállapotot vezet be egész Ukrajnában – írja a CNN.

„Ukrajna az Önök híreiben és Ukrajna a valóságban két teljesen különböző ország. Azt mondják, hogy utáljuk az orosz kultúrát. Hogyan lehet utálni a kultúrát, bármilyen kultúrát? A szomszédok mindig kulturálisan gazdagítják egymást. Ez azonban nem teszi őket eggyé. Különbözőek vagyunk, de ez nem ok arra, hogy ellenségek legyünk” – mondta Zelenszkij az ukrán néphez címzett videóüzenetében az MTI szerint. Az ukrán elnök kijelentette, hogy az ukránok maguk akarják meghatározni történelmüket „békésen, nyugodtan és őszintén”

„Hallgassatok meg bennünket! Ukrajna népe békét akar. Az ukrán kormány is, és ezért mindent megtesz, amit tud”

– fogalmazott az elnök. Kijelentette, hogy csakis Oroszország polgárain múlik, hogy ők akarnak-e háborút vagy sem.

Később Zelenszkij egy újabb videoüzenetet tett közé, amelyben azt mondta, csütörtökön újfent telefonmegbeszélést kezdeményezett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amire nem kapott választ.

Ahogy azt ebben a cikkben megírtuk, Putyin különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Ukrajnában csütörtök hajnalban, és rakétatámadást indítottak az ország ellen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!