Öngyilkos lett a börtönben Jeffrey Epstein zaklatással gyanúsított barátja, Jean-Luc Brunel egykori modellügynök

2022. február 19. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

A péntekről szombatra virradó éjjel öngyilkos lett a cellájában Jean-Luc Brunel egykori francia modellügynök, akit azért tartottak 2020 vége óta letartóztatásban, mert szexuális erőszakkal, szexuális kényszerítéssel, valamint emberkereskedelemmel gyanúsítottak – írja a Le Monde.

A francia rendőrség még vizsgálja a halál pontos okát és körülményeit, a korábbi modellügynökre felakasztva találtak rá a cellájában. Úgy, ahogy 2019 augusztusában egy barátjára, a szexuális ragadozó Jeffrey Epsteinre is. Jean-Luc Brunel többek között azért volt előzetesben, mert a gyanú szerint ő volt Epstein egyik felhajtója, vagyis olyan személy, akinek az volt a feladata, hogy a fiatal lányokat különféle szexuális szolgáltatásokra kiszervező Epsteinnek újabb és újabb áldozatokat szervezzen be.

Több korábbi modellje is előállt az Epstein-botrány kirobbanása után (ilyen nyilatkozatokból vannak a francia és angol videók a cikkben), és nemi erőszakkal, zaklatással, italok bódító hatású szerekkel való felütésével vádolták meg az ügynököt. Brunel végig ártatlannak vallotta magát, a halála után az ügyvédei nyilatkoztak, szerintük az öngyilkossága sem annak szól, hogy bűnösnek érezte volna magát. „Egy olyan 75 éves ember frusztrációja volt az övé, akit egy olyan média és jogi rendszer próbált összeroppantani, amit egyébként is felül kellene vizsgálni. Jean-Luc Brunel nem győzte bizonygatni az ártatlanságát. Megsokszorozta az erőfeszítéseit, hogy bizonyítsa. A döntését nem a bűnössége vezérelte, hanem a súlyos igazságtalanság érzete” – mondták a volt modellügynök ügyvédei.

A Le Monde azt írja, hogy ha nem kerül elő újabb szereplő, akkor az évek alatt egyre szövevényesebbé váló Epstein-ügy francia szálai Brunel halálával valószínűleg lezáródnak.

Epstein 2019-ben lett öngyilkos a börtönben, ahol ügye elbírálására várt. A befolyásos üzletembert azzal gyanúsították, hogy olyan hálózatot tartott fenn, amelyben fiatalkorú lányokat használtak szexre. Emberkereskedelemmel, kényszerítéssel, fiatalkorúak megrontásával, kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolták. Szoros barátainak nevét tartalmazó naptárjában olyan ismert nevek szerepeltek, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, vagy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia.

Neki pont a közelmúltban került ötmilliárd forintnyi fontjába, hogy ne kelljen bíróság elé állnia abban az ügyben, amiben egy Virginia Giuffre nevű nő azt mondta, hogy amikor 17 éves volt, megerőszakolta őt az akkor 41 éves herceg.

Giuffre korábban Epsteinnel is hasonló vádalkut kötött, vele még 2009-ben állapodott meg, hogy félmillió dollárért cserébe tartózkodik attól, hogy jogi eljárásokat indít Epstein ellen.

De a polipszerűen sok irányba széttartó Epstein-ügyben nem minden bírósági procedúra végződött peren kívüli egyezségekkel, a fiatalkorú lányokat futtató Epstein jobbkezét, egykori barátnőjét, Ghislaine Maxwellt tavaly év végén mondta ki a bíróság hat vádpontól ötben is bűnösnek azokért a dolgokért, amiket a dúsgazdag barátja oldalán elkövetett.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!