Epstein-ügy: Szexuális zaklatás gyanújával tartóztatták le egy francia modellügynökség vezetőjét

2020. december 17. – 21:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban letartóztatták az egyik ismert modellügynökség vezetőjét, Jean-Luc Brunelt, aki korábban kapcsolatban állt a kiskorú lányok megrontásával meggyanúsított néhai Jeffrey Epsteinnel – írja a BBC.

A 70 esztendő Jean-Luc Brunelt szexuális erőszakkal, szexuális kényszerítéssel és emberkereskedelemmel gyanúsítják. Brunelt szerdán vették őrizetbe a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, amikor Szenegálba készült elutazni.

Brunel tagadja a bűncselekmények elkövetését. Ügyvédje már tavaly visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy Brunel szökésben lenne. Mint mondta, ügyfele a hatóságok rendelkezésére áll.

A francia ügyészség tavaly kezdett nyomozásba az Epstein-ügy ottani szálainak felgöngyölítésére, Epstein áldozatai között ugyanis több francia állampolgárságú fiatal lány is lehetett.

Az amerikai ügyészség szerint Brunel fiatal lányokat szervezett be Epsteinnek, akivel közeli barátságban állt. Tavaly házkutatást is tartottak a Brunel egyik modelügynökségénél, a Karin Modelsnél, és Epstein párizsi lakásában is.

Epstein tavaly lett öngyilkos a börtönben, ahol ügye elbírálására várt. A befolyásos üzletembert azzal gyanúsították, hogy olyan hálózatot tartott fenn, amelyben fiatalkorú lányokat használtak szexre. Emberkereskedelemmel, kényszerítéssel, fiatalkorúak megrontásával, kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel vádolták. Szoros barátainak nevét tartalmazó naptárjában olyan ismert nevek szerepeltek, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, vagy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia, aki ellen szintén nyomozás folyik az Egyesült Államokban.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Tavaly júliusban tartóztatták le Epstein barátnőjét, Ghislaine Maxwellt, az 1991-ben elhunyt dúsgazdag médiamogul, Robert Maxwell lányát. A 58 éves nőt azzal vádolják, hogy több mint egy évtizeden keresztül ő irányította Epsteinnel együtt a milliárdos által fenntartott, fiatalkorú lányok megrontásával foglalkozó hálózatot. A vádak szerint az általa megnyert lányokat arra kényszerítette az 1990-es években, hogy Epsteinnel vagy mindkettejükkel, illetve Epstein barátaival közösüljenek. Maxwell tagadta, hogy részt vett volna a hálózat működtetésében. Ghislaine Maxwell ügyvédei most arra kérték a bíróságot, hogy 28,5 millió dolláros óvadék ellenében engedjék szabadon a nőt a tárgyalásáig.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!