Jeffrey Epstein egykori barátnője 28,5 millió dolláros óvadéki ajánlatot tett a bíróságnak

2020. december 15. – 11:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ghislaine Maxwell ügyvédei arra kérték a bíróságot, hogy Jeffrey Epstein egykori barátnőjét 28,5 millió dolláros óvadék ellenében engedjék szabadon a tárgyalásáig.

Az 58 éves nőt 2020 júliusában tartóztatták le azzal a váddal, hogy több mint egy évtizeden keresztül ő irányította Epsteinnel együtt a milliárdos által fenntartott, fiatalkorú lányok megrontásával foglalkozó hálózatot. A vádak szerint az általa megnyert lányokat arra kényszerítette az 1990-es években, hogy Epsteinnel vagy mindkettejükkel, illetve Epstein barátaival közösüljenek. Maxwell vallomásában tagadta, hogy részt vett volna a hálózat működtetésében. A nőnek 2021 áprilisában kell majd bíróság elé állnia.

Ghislaine MaxwellFotó: David Himbert/Hans Lucas/AFP
Ghislaine MaxwellFotó: David Himbert/Hans Lucas/AFP

Maxwell már júliusban is adott be kérelmet óvadékra, de akkor elutasították. Az új kérelemben az óvadék biztosítására ő és férje összes, 22,5 millió dollárra rúgó vagyonát felajánlották, Maxwellék hét másik családtagja vagy közeli barátja is beszállna az óvadék kifizetésébe, ők körülbelül 5 millió dollárt ajánlottak fel. A maradék egymilliót pedig egy biztonsági cég fizetné ki, írta a Guardian.

A nő ügyvédei azt közölték, hogy nem áll fenn a menekülés veszélye, mert Maxwell küzdeni akar az ellene felhozott vádak ellen, be akarja bizonyítani ártatlanságát. A kérelemhez mellékelték férje levelét is, ami arról szól, hogy korábban Maxwell nem elrejtőzni akart, amikor egy másik házba költözött, csak a halálos fenyegetések és a médiaérdeklődés elől menekült.

Az ügy fővádlottja, Epstein már nem él, 2019 augusztusában ölte meg magát egy manhattani börtönben.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!