CNN: A kijevi amerikai nagykövetség kérvényezte a nem kulcsfontosságú személyzet távozását

2022. január 22. – 22:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kijevben található amerikai nagykövetség kérvényezte az amerikai külügyminisztériumtól, hogy a nem kulcsfontosságú személyzet és a családjaik elhagyhassák az országot – írja ukrán forrásokra hivatkozva a CNN.

A külügyminisztérium szóvivője azt nyilatkozta a hírtévének, hogy egyelőre még nincsen semmi bejelentenivalójuk, és hogy nagyon szigorú menetrendjük van olyan esetre, ha a biztonsági helyzet romlana. A nagykövetség nem erősítette meg az információt a CNN-nek, és a külügyhöz irányította a tévét. A CNN forrása szerint már jövő hét elején megkezdődhet az evakuálás.

Az amerikai külügyminisztérium korábban arra kérte az amerikai polgárokat, hogy ne utazzanak Ukrajnába, és készüljenek fel arra, hogy Oroszország potenciálisan katonai akciót tervez az ország ellen.

Péntek éjszaka megérkezett Kijevbe az első kilencven tonna hadifelszerelés, amit az Egyesült Államok küld Ukrajnának az orosz fenyegetés miatt.

Az ukrajnai helyzetről ebben a cikkben írtunk részletesebben, a pénteki USA-Oroszország külügyminiszteri találkozó fejleményeiről pedig itt számoltunk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől