Már gyakorlatilag tény, hogy Miloš Zemannak májzsugorodása van, de elhagyta a kórházat

2021. november 25. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyta csütörtökön délelőtt a prágai központi katonai kórházat Miloš Zeman cseh államfő, akit október 10-től kezeltek az intézetben. Zemant Prágából a mentőautó a lányi kastélyba szállította, amely a cseh elnökök vidéki rezidenciája. A kórház közlése szerint Lányban a Senior Home Group nevű magántársaság fogja tovább ápolni az elnököt.

Az elnök pénteken Lányban miniszterelnökké nevezi ki Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt elnökét, az októberi választásokon győztes hárompárti Spolu koalíció és a harmadik helyen végzett PirSTAN koalíció közös kormányfőjelöltjét.

Csehországban a kormányalakítást hátráltatta, hogy az októberi választás másnapján az intenzív osztályra szállították Miloš Zeman elnököt. Zemant – feltehetően alkoholizmusával összefüggésben – előrehaladott májzsugorral kezelik. A 77 éves Zeman egészségügyi állapotát közvetlenül munkatársai eleinte igyekeztek bagatellizálni, de az elnököt kezelő orvosok hamarosan bejelentették, hogy már képtelen ellátni a feladatait.

A cseh államfő betegségének diagnózisát hivatalosan nem közölték eddig. Pavel Pafko, az elnök egészségére felügyelő orvosi konzílium egyik tagjának nyilatkozata megerősítette, hogy

Miloš Zemannak májzsugorodása van

– írja most az MTI.

Zeman közel egy hónap kihagyás után november 6-án újra megszólalt a nyilvánosság előtt, miután videón beszélt a leendő kormányfővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!