„Szeretem a munkám” – írta Instagramján néhány napja a kabuli robbantás egyik amerikai áldozata

2021. augusztus 28. – 23:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Szeretem a munkám” – írta ki Instagramjára alig egy héttel a halála előtt az egyik kabuli robbantásban elhunyt amerikai katona – írja az AP News.

Nicole Gee egy olyan képet posztolt magáról, ahol a szolgálat közben tart egy afgán babát, a kabuli reptéren. A 23 éves kaliforniai nő karbantartóként szolgált a seregben, és szívesen posztolt a munkájáról, néhány héttel ezelőtt léptették elő A legutolsó képen amit megoszott, Gee épp az evakuált civileket kíséri „a madárba” vagyis az egyik katonai repülőgépbe.

Gee egyike volt annak a 13 amerikai katonának, aki életét vesztette csütörtökön, amikor az Iszlám Állam öngyilkos merénylője bombát robbantott a kabuli reptér egyik kapujánál. 2011 óta a pénteki volt a leghalálosabb nap az Egyesült Államok erői számára Afganisztánban – írja az AP News. A terrortámadásban legalább 170-en meghaltak és legalább kétszázan megsebesültek.

A robbantás a kabuli repülőtér egyik bejáratánál történt csütörtökön, néhány órával azután, hogy a nyugati titkosszolgálatok figyelmeztettek a közvetlen terrorfenyegetésre. Bár korábban egy második robbantásról is voltak hírek, a Pentagon pénteken azt mondta, hogy csak egy volt. Joe Biden szombaton ismét arra figyelmeztetett, hogy újabb reptéri támadásra lehet számítani Kabulban, 24-36 órán belül. Az amerikai elnök azt mondta, várhatóan folytatódik az erőszak az afgán fővárosban a kivonulási határidő, augusztus 31. előtt.

Az ISIS-K terrorszervezetről, és hogy mit keresnek a tálibok területén, itt írtunk hosszabb cikket. Az afganisztáni helyzetről ezen a gyűjtőoldalon találja az összes cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!